Ellie Marbus

In een periode waarin ik verlangde naar meer kleur en transparantie in mijn werk als beeldend kunstenaar kwam ik in aanraking met het vilten. Dit bracht een totale ommekeer in mijn werk teweeg.

Had ik de jaren daarvoor voornamelijk figuratief gewerkt in klei en was, nu maakte ik de overstap naar de textiele werkvormen. Daarmee kwam een oude passie weer tot leven: het ontwerpen en maken van stoffen en kleding. Tegelijkertijd veranderde mijn beeld van wat er met vilten mogelijk is, want inmiddels hebben de oeroude vilttechnieken een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Ik maak daar in mijn werk dankbaar gebruik van.

Veelal laat ik me inspireren door de wereld om me heen. Dat kan een bloem zijn of de kleurenpracht van een vogel. Een gebeurtenis of zomaar een toevallige structuur in een stuk hout.

Daarbij heb ik de ervaring dat het uiteindelijke resultaat toch altijd weer een zekere verrassing oplevert omdat het materiaal zich slechts voor een deel laat sturen. Dit maakt het voor mij spannend en uitdagend. Ik geniet van elk moment dat ik er mee bezig ben.

Vilten en alles wat daarbij komt kijken is voor mij een ontdekkingsreis, waarbij zich steeds nieuwe mogelijkheden voordoen en waaraan ik veel plezier beleef. Op deze website kunt U een stukje met mij meereizen en een selectie uit mijn werk bekijken. Ik wens U hierbij veel genoegen en ga graag in op vragen of opmerkingen.

Ellie Marbus